Om campingväder.se

Frågor och svar om campingväder.se

Vad är punktprognoser?
Prognoserna på campingväder.se har en hög upplösning och görs i ett tätt rutnät som täcker Sverige. Avståndet mellan punkterna i rutnätet är fyra kilometer. Om en plats ligger mellan fyra punkter, räknas ett "medelväder" ut för just den platsen.

Den höga upplösningen gör det möjliget att ta fram så kallade punktprognoser, det vill säga prognoser för en viss plats. Traditionellt visar väderprognoser hur vädret blir för ett större område, och inte för en specifik plats. Men med punktprognoserna som presenteras här visas just den bästa uppskattningen för hur vädret blir för vald plats.

Är norska prognoser att lita på?
Prognoserna som vackertväder.se presenterar levereras av norska Yr och Metereologiskt Institutt. Prognosmodellen heter HIRLAM och har utvecklats och används dagligen av flera europeiska meterologiska institut, däribland norska Meterologiskt Institutt och svenska SMHI. Modellen anses vara en av världens bästa.

Min camping saknas, kan ni lägga till den?
Vi har vädret för de allra flesta campingplatserna i Sverige. Men skulle vi sakna din, så hör av dig till oss. Mejla till [email protected].

En campingplats på kartan ligger fel. Kan ni rätta till det?
Vad bra att du såg det! Mejla oss gärna och berätta vad som är fel, så rättar vi till felet. Mejla till [email protected]. Om du har koordinater är det en bra hjälp för oss.

Vädret stämmer inte!
Jo, men prognosen är fel...:) Trots stor datorkraft går det förstås inte att exakt räkna ut det framtida vädret. De vädermodeller som ligger till grund för prognoserna på vackertväder.se tillhör dock världens bästa. Förhoppningsvis stämmer prognosen bättre i morgon.

Vad finns mer på vackertväder.se?
vackertväder.se finns ännu mer väder. Förutom prognoser visar vi också aktuella observationer från tusentals väderstationer världen över. Dessutom visar våra väderkameror hur vädret ser ut just nu runt om i Sverige.

Hur kommer jag i kontakt med campingväder.se?
Mejla [email protected].